maandag 16 januari 2023

Happy campers!

Van een oude bestelbus of brandweerwagen kan je prima een camper maken, waarmee je de wereld rond reist. Collectief Soepel heeft een aantal campers gebouwd, die je kan zien op: Collectief soepel.nl. Derek Diedricksen, frontman van de metal-act Inverter en auteur van Micro Living  verbouwde ook een bestelbus tot mobiel Tiny House. In deze blog zet ik de camper kampioenen in de spotlights.

In deze 4×4 Mercedes Vario, een voormalig zwitserse brandweerwagen, gaat een gezin van vijf permanent wonen. Het interieur is ontworpen en gerealiseerd door Collectief Soepel in nauwe samenwerking met de klant, en de opbouw en techniek is door Doncamp gerealiseerd.
In het interieur staat een balans van praktisch ruimtegebruik en gevoel van ruimte centraal. Het resultaat is een prachtig interieur vol met natuurlijke vormen en materialen.

De keuken is gemaakt van berken multiplex met een essen werkblad. Bijzonder is de bovenkast met gebogen onderkant, die ronde raam accentueert. De rest van de bovenkasten hebben deuren van GOGO plastics, 100% gerecycled materiaal. Veel details zijn gemaakt uit plato-wood.
In de alkoof is nog een bed, waar je met klimgrepen in kan klimmen. Wil je meer plaatjes zien? Klik hier Mercedes Vario



Het collectief heeft ook de complete camperinrichting van een gloednieuwe 4×4 MAN bus verzorgd. Felix en Mees namen de leiding over dit project, waarbij in het kale karkas van de bus onder andere een douche, toilet, slaapplaatsen en een zithoek werden gebouwd: Man 4 x 4





De mobiele keukenunit kan zowel binnen als buiten de bus worden gebruikt.
De camper heeft een aantal bijzondere eigenschappen. Zo was één van de wensen van de klant dat in het achterste gedeelte van de bus aan motoren kan worden gesleuteld. Verder is het aan de buitenkant niet te zien dat dit een camper is, hij valt helemaal weg tussen het normale verkeer.




Derek Diedricksen (USA) is Tiny House pionier van het eerste uur en frontman van de metal-act Inverter. Hij verbouwde recent een bestelbus tot mobiel Tiny House met 100% gebruikte materialen. Wil je weten hoe? Bekijk dan deze inspirerende video (misschien moet je het volume  aanpassen): boxtruck conversie van Derek Diedricksen

Een eeuw geleden waren er ook al creatievelingen in de USA, die een rijdend onderstel met motor gebruikten om een huis op te bouwen en op reis te gaan. Verbaas je over de grondleggers van de hedendaagse camper, die zich hier presenteren;





Geen opmerkingen:

Een reactie posten