dinsdag 20 september 2022

Demopark Almere bruist

DemoParkNL
Het eerste weekend van september was DemoParkNL in Almere extra druk met Tiny House fans. Naast het bekijken van de modelwoningen, die er al enkele maanden staan, kon je dit weekend namelijk ook deelnemen aan een Tiny House Congres met lezingen, informatie stands en workshops.
DemoParkNL is een initiatief van Jorien van Santen, Daan Fröger en Rob Besemer. Je vindt er modelwoningen die je op je eigen locatie kunt laten neerzetten. Van Tiny, on wheels, tot max 70 m2 bruto vloeroppervlak. De huisjes zijn van verschillende aanbieders en onderscheidend van elkaar.

opening van het park 22 april 2022
Het park richt zich op de particuliere bouwer, bouwgroepen en de professionele markt zoals corporaties en projectontwikkelaars. Door de aanbieders word je volledig geïnformeerd over de bouwmogelijkheden en de kosten. De huizen zijn ofwel geschikt voor permanente bewoning of kunnen voor maximaal 15 jaar tijdelijk op een locatie worden geplaatst. Ze zijn dus flexibel inzetbaar. 
Je kunt op je gemak de kwaliteiten van het diverse aanbod vergelijken en uitvinden of compact wonen bij je past en welke woning je het meeste aanspreekt. Maar je kunt ook op zoek gaan naar een model dat snel in veelvoud te produceren is, voor een klein project, bijvoorbeeld op een tijdelijke locatie.

binnen expositie 
Wil je zelf naar het Demopark voor een open dag of een themadag met lezingen?
Op de website van Kijkdagen en themadagen vind je een overzicht van de bezichtigingsdagen en lezingen die er plaatsvinden. Gedurende de kijkdagen is in iedere woning een vertegenwoordiger aanwezig om informatie en uitleg te geven over de bouw, de mogelijkheden en de prijzen.

Buiten deze tijden om is bezoek op aanvraag mogelijk. Daarvoor kan je rechtstreeks contact opnemen met de aanbieders. Het park is niet afgesloten en het is altijd interessant om langs te komen. Je kunt buiten de bezichtigingsdagen niet in de woningen, maar krijgt wel een indruk van de uitvoering, uitstraling en variatie van de verschillende modellen. Bij ieder model staat een informatiebord met de belangrijkste bouwgegevens.

Een bezoek aan het park is ook een leuk dagje uit. Bekijk dan vooral even de expositie in het paviljoen, waar je naast een Tiny info-hoek over compact wonen ook leuke maquettes en verhalen vindt over de historie van compact wonen. Of loop door de boomkwekerij, die extra sfeer geeft aan de expositie en je de mogelijkheid biedt jouw droomplan voor een heel perceel inclusief groen verder uit te werken.

Tour daarna op je gemak door Oosterwold dat al jaren het grootste experimentele zelfbouwgebied van Nederland is en waar klein wonen op veel plaatsen in de praktijk wordt gebracht. Genoeg te doen, te zien en te beleven in en om DemoParkNL als je een fan bent van Compact wonen. Meer info: Demopark.nl


Tiny House Congres 

Tiny House Congres

Geen opmerkingen:

Een reactie posten