maandag 21 februari 2022

Een klein kunstje

Architecten en kunstenaars maken graag zinnenprikkelende nieuwe ruimtes en sprankelende kunstwerken. In de wereld van kleine gebouwtjes heb ik een paar pareltjes gevonden. Zelf bedacht, zelf ontwikkeld en vaak zelf gebouwd. 

Lisa en Rich hebben een verbluffend mooi huisje geboetseerd, dat uitkijkt over de oevers van een klein stroompje in Somerset, Engeland. De COB bouwers hebben rondhout van de Lariks en Kastanjebomen uit de plaatselijke bossen verzameld om het frame te bouwen en gebruiken klei uit het beekje. COB is een natuurlijk bouwmateriaal van grond (klei, zand), water, stro en soms een deel kalk.

De noordelijke en oostelijke gevels van het huisje zijn gebouwd met strobalen, die zijn afgewerkt met COB. De zuidelijke en westelijke gevels zijn sierlijk bewerkt met geboetseerde  COB elementen. Rich is een ambachtelijke houtbewerker en heeft zelf ook nog eens de prachtige ramen en de artistieke deur gemaakt.

Neile Cooper had eigenlijk een leeskamer en studio nodig en ze wilde haar glas in lood kunst laten zien in een groter object. Maar ze gebruikt haar glazen huisje inmiddels ook om er in te slapen als het weer het toelaat. Zelfs in de winter, en dat zonder verwarming en zonder badkamer. “Glass Cabin is bijna volledig gemaakt van gerecycled materiaal”, zegt de kunstenares. “De dakspanten komen van omgevallen bomen, hout heb ik verzameld na een storm bij de beschadigde veranda van de buren. En ik heb goed gezocht naar oude kozijnen en er heel veel gevonden.”






Lees het hele verhaal over kunstige kleine gebouwtjes in Klein Wonen Magazine (pagina 38 tot en met 40)




Big Shoe


Le Tronc Creux


Exbury Egg

1 opmerking:

  1. The key distinction between on-line roulette and stay roulette is that the latter includes a dealer, whereas commonplace on-line roulette makes use of RNG technology. Online roulette is a computerized version of the casino sport roulette. Players place chips on numbers between zero and 36 which could be covered individually or by inserting bets overlaying a variety of numbers. The Labouchère System is a development betting technique like the martingale but does 카지노 사이트 not require the gambler to risk their stake as quickly with dramatic double-ups.

    BeantwoordenVerwijderen