vrijdag 2 juli 2021

Exbury Egg


Kunstenaar Stephen Turner is gespecialiseerd in toekomstverkenningen voor milieu organisaties. Vanuit zijn Exbury Egg verkent hij de wereld van planten en dieren en vraagt hij bijvoorbeeld aandacht voor de ontwikkeling van riviermondingen. Een mooie missie vanuit een bijzonder waterhuis, of is het een woonboot?

Het project wordt begeleid door Space Placemaking en Urban Design (SPUD Group). SPUD project manager, Phil Smith legt uit: "Dit project kijkt naar de waarde en duurzaamheid van onze leefomgeving. We willen het bewustzijn vergroten en door middel van opleidingsprogramma’s voor het onderwijs onze omgeving beter achterlaten voor toekomstige generaties.

Geïnspireerd door nestelende zeevogels aan de kust ontwierp Stephen Turner de Exbury Egg samen met de ontwerpers van PAD. Het huisje werd lokaal gebouwd door botenbouwer Paul Baker op basis van cedar, ongeveer 6 meter lang en 3,6 meter in diameter. Lokale Douglas is gebruikt voor de ribben en binnenste framing, vergelijkbaar met de traditionele scheepsbouw, die je eeuwenlang kon vinden aan de rivier Beaulieu. De intieme ruimte biedt alle basisbehoeften. Het interieur bevat een bureau, een hangmat en een keuken met een paraffine fornuis en wastafel. 

Lees het hele artikel en meer in Slim Ruimtegebruik 3

Geen opmerkingen:

Een reactie posten