donderdag 15 juli 2021

Tiny A is all-electric


Architect Daan Bakker is een van de winnaars van de Tiny House ontwerpwedstrijd  Bouw Expo Almere Poort. Hij heeft een bijzonder concept ontwikkeld, dat inmiddels enkele jaren in gebruik is en vooral uit dak bestaat: "Het dak is het goedkoopste bouwelement van een woonhuis en dat laten we doorlopen tot op de fundering."
Wat heb je nodig om te wonen? Daan Bakker: “Een dak boven je hoofd, dat is eigenlijk het belangrijkste. Tiny-A is precies dát, een dak dat is verankerd aan een funderingsplaat.” Tiny-A heeft een oppervlak van 50m2 en voelt ruim aan dankzij de vrije hoogte onder het dak van zeven meter. Eén groot meubel organiseert het interieur en combineert zowel kast, keuken als trap. Bovenop de keuken en de badkamer is een kleine intieme mezzanine waar je kunt slapen of werken.
De hoge kamer met verdiepingshoge pui is een flexibele leefruimte. Dankzij de kast en opklapbare tafel heb je maar een paar meubels nodig. Ook in de slaapruimte is een vaste inbouwkast gemaakt. En als je wilt is er nog de mogelijkheid om een extra tussenvloer in de nok te hangen.


Lees het hele artikel en meer in Slim Ruimtegebruik 3

Geen opmerkingen:

Een reactie posten