dinsdag 8 juni 2021

3-d printen met DUS


DUS architects uit Amsterdam printte een mini-buitenhuis met een 3D-printer. Urban Cabin staat op een voormalig industrieel gebied in Amsterdam Noord. En maakt van deze verlaten plek een stedelijk rustpunt, compleet met het kleinste park van de stad en een buiten-badkuip. ‘Het huisje is een onderzoek naar compacte en duurzame woonoplossingen in stedelijke gebieden.’ aldus DUS.
Het ontwerp creëert luxe op een minimaal gebruiksoppervlak. De Cabin is geprint met zwart gekleurd bio plastic en laat verschillende types gevelornament, vorm-optimalisatie en slimme oplossingen voor warmte-isolatie en materiaal-reductie zien. De vloer en getrapte veranda zijn gecombineerd met een betonnen afwerking in een patroon, dat doorloopt in het tuinpad. In het groen om de Urban Cabin kan je vanuit de badkuip genieten van de zonsondergang tussen de populieren.
Het 8 m2, 25 m3 grote huis past in de ‘tiny house’ trend waarbij kleine woonoplossingen antwoord bieden op grote woonvraagstukken. Het ontwerp omvat een mini-veranda en binnenruimte waar een bank kan worden veranderd in een bed voor twee. '3D printtechnieken kunnen bij uitstek worden ingezet voor kleine tijdelijke woningen.' Na gebruik kan het bio print materiaal geheel worden versnipperd en opnieuw geprint in een ander ontwerp.

                                                     


Lees het hele artikel en meer in Slim Ruimtegebruik 3





 


 




Geen opmerkingen:

Een reactie posten