maandag 24 augustus 2020

Casa Ojalá

Wat een prachtige creatie van de Italiaanse Architect Beatrice Bonzanigo.  Het prototype is momenteel in aanbouw en de eerste leveringen worden verwacht eind 2020.

Casa Ojalá is een klein huis van 27 vierkante meter met meer dan 1.000 interieurconfiguraties. Het hutje heeft twee slaapkamers (één met tweepersoonsbed en één met een eenpersoonsbed), een badkamer, een dakterras en een woonkamer. De ruimtes zijn eenvoudig te veranderen. Een slaapkamer wordt een woonkamer, de woonkamer wordt een verlengstuk van
de badkamer, het huis wordt een buitenplatform, et cetera. 
De flexibiliteit van de ruimte wordt mogelijk gemaakt door een handmatig mechanisch systeem bestaande uit katrollen en cranks, die schuifwanden besturen (gemaakt in stof en hout) en beweegbare vloer- en plafondpanelen. Ingebouwd centraal meubilair biedt de essentiële functies, zoals een kledingkast, nachtkastjes, een boekenplank en een spoelbak) en kan worden uitgetrokken voor gebruik of verborgen onder de vloer voor opslag.


Het huisje bevat een regenwateropvang
systeem en kan worden uitgerust met fotovoltaïsche zonnepanelen en systemen voor het omgaan met schoon, grijs en zwart water voor echte "off-grid" locaties. Het is het meest geschikt voor milde klimaten, maar bevat ook een bio-ethanol kachel voor koude periodes. Een geweldig concept, dat nieuwsgierig maakt.
Lees hier meer over Casa Ojala


Geen opmerkingen:

Een reactie posten