maandag 13 juli 2020

Zero Cabin: een symbiose met de natuur

"We zijn niet op zoek naar huizen met veel ruimte of om je ego tevreden te stellen. Onze architect is de natuur en zijn beperkingen, en we creëren daar iets voor je." zegt Zero Cabin.

Het resultaat is een symbiose met de natuur. "U kunt de rest van uw leven vredig leven zonder u zorgen te hoeven maken over een energierekening."

Elke ZeroCabin is ontworpen met 100% autonome installaties, die geen gebruik maken van of afhankelijk zijn van fossiele brandstoffen. Er is een opvangsysteem voor regenwater, hergebruik van water (van douche tot toilet), sanitair en drinkwater, riolering (Lombrifiltro), fotovoltaïsch systeem en verwarming systemen.
"We hebben alleen een pad nodig om op de plek van bestemming te komen. We gebruiken geen hoogwerker en dankzij de bouwtechnologie (splitsing van de bouwdelen) kunnen we de materialen overal mee naartoe nemen, zelfs als de bouwplaats niet in de buurt van de autoweg is."

In Frutillar, Chili, maakt Zero Cabin de kit van volledig zelfvoorzienende off-grid hutten. De Cabin is ontwikkeld door een klein team van wetenschappers zonder architectonische opleiding. Ze proberen bij de houten hutten natuurlijk voorkomende systemen na te bootsen. Beïnvloed door de phyllotactische opstelling van bladeren langs een stengel, is elke cabine in een precieze hoek georiënteerd voor optimale blootstelling aan de zon, waardoor zonnepanelen het meest efficiënt worden gebruikt voor het opwekken van energie ter plaatse.
De Cabin is geplaatst op twee meter hoge houten palen om schade door knaagdieren en vochtigheid te voorkomen en om het uitzicht te maximaliseren. De houten frame constructie wordt gemonteerd zonder gebruik van spijkers. Biologisch afbreekbare isolatie samen met thermisch efficiënte beglazingssystemen zorgen voor een minimaal gebruik van actieve verwarming- en koelsystemen.


 Bron: designboom




Geen opmerkingen:

Een reactie posten