maandag 16 december 2019

Sky High en Tiny

In m'n nieuwste bundel, SLIM RUIMTEGEBRUIK 2, met unieke kleine bouwsels vind je ook huisjes op pootjes.
Waarom dan? Pootjes hebben veel voordelen, lees het hele artikel in SLIM RUIMTEGEBRUIK 2


Simple home

Nog niet zo lang geleden losten containers zichzelf, omdat niet iedere locatie een kraan of ander hijsmaterieel had staan. Pootjes van de container uitschuiven, laadvloer zakken en wegrijden. Gerhard Feldbacher maakte de simpele stap naar een zelf lossend huisje: Simple home. Geconstrueerd van Cross Laminated Timber (CLT), inclusief pop-out slaapkamer en voorzien van vier uitschuifpootjes. Een huisje op niveau met als extra bonus: veel bergruimte onder je huis en een fantastisch uitzicht. De ruimte meet 7,5 m x 2,6 m en is 4,0 m hoog. Qua afmetingen net een container, maar in werkelijkheid volledig opgebouwd uit hout. Het huisje is namelijk opgebouwd uit 10 cm dikke CLT wanden en dak, een geventileerde gevel van Larikshout en houtvezelisolatie (schapenwol is optioneel). Het totale gewicht is een kleine 10 ton. 

Loft Cube
‘Een prachtige prefab slaapplaats, die je overal kan neerzetten, ook op een dak’, glimt Werner Aisslinger. Loft Cube is voorzien van panoramische raampartijen en ingericht op maat. Zoek een mooie open plek in het bos of op een dak en zet je eigen Loft Cube neer. 
‘De Cube is volledig opgebouwd uit geprefabriceerde bouwdelen om energie en materiaal te besparen, en ontworpen om een minimale voetafdruk achter te laten.’ zegt Managing Director Christian Friedrich (München). ‘Rondom ramen zorgen voor meer dan voldoende daglicht en ventilatie en geven je natuurlijk een fantastisch uitzicht. Aangevuld met een energie-efficiënt verwarmings- en koelingssysteem voldoet de Cube aan alle wensen voor een duurzaam huisje.


Vers van de pers! Je kan m'n nieuwe boekje nu ook bestellen als hardcover: SLIM RUIMTEGEBRUIK 2 met 20 nieuwe bijzondere Tiny gebouwtjes.Bekijk hier een preview
PREVIEW SLIM RUIMTEGEBRUIK 2
En bestel je eigen exemplaar
BESTEL-LINKJE SLIM RUIMTEGEBRUIK 2Geen opmerkingen:

Een reactie posten