vrijdag 5 juli 2019


MUJI Hut


Wie droomt er nou niet van om ergens te wonen waar je ook echt wilt zijn? Dat is de visie achter het nieuwe MUJI-Hut-concept. 'Het is niet zo ingrijpend als het bezitten van een groot huis of een vakantie huis, maar ook niet zo basic als op reis gaan met een tent.' Zet het hutje in de bergen, in de buurt van de oceaan of in een tuin, en het past meteen in de omgeving en nodigt je uit voor een andere maner van leven.' zegt MUJI.

Het interieur is compact (9m2), 'maar de veranda en het hoge schuurtje creëren een ruimte die groot genoeg is voor 3-4 personen om te ontspannen.' Het grote raam bij de ingang was oorspronkelijk bedoeld als schuifdeur van een winkel. Licht en wind komen ook binnen door een ander kleiner venster.


Al het hout dat voor de hut wordt gebruikt, komt uit Japan. De buitenmuren krijgen verbeterde antiseptische eigenschappen door het aanbrengen van verbrande hardhouten bekleding. Dit is ontleend aan de traditionele kunst van de Japanse scheepsbouw, waar bouwers cederhout verbranden om de sterkte ervan te vergroten en een olielaag toe te voegen. De binnenwand worden onbehandeld gelaten.

De MUJI Hut heeft een funderings type dat ook wordt gebruikt in gewone huizen. Het biedt kracht en beschermt tegen bodemvocht. Het vloeroppervlak van de mortel blijft zoals het is. Zelfs in een vuilgevoelige omgeving kan de vloer vrij worden gebruikt als aarden vloer. Omdat het vloeroppervlak mooi en glad is, is schoonmaken eenvoudig en kunnen vloeren of vloerkleden naar ieders smaak worden neergelegd.

Frame: Constructie timmerhout, gelamineerd hout (naaldhout voor beide); 
Buitenmuren: Verbrande ceder (afwerking met olie); 
Binnenwanden: Constructie multiplex (kern), Japans cipresfineer (oppervlak); 
Vloer: mortelafwerking; 
Dak: constructie multiplex, dakbedekking, galvalume (oppervlak); 
Schuifdeur en klein raam: aluminium kozijn (enkel glas); 
Isolatiemateriaal: polystyreenschuim (alleen zolder)

Foto credits: Ryohin Keikaku Co LtdNIEUW E-BOOK SLIM RUIMTEGEBRUIK 2

Vers van de pers, m'n nieuwe E-BOOK SLIM RUIMTEGEBRUIK 2, met 20 bijzondere Tiny gebouwtjes.

Bekijk hier een preview
PREVIEW SLIM RUIMTEGEBRUIK 2

En bestel je eigen exemplaar
Geen opmerkingen:

Een reactie posten