vrijdag 20 april 2018

vooraankondiging: Slim Ruimtegebruik 2

Begin mei lanceer ik samen met Nederlandse Handelsuitgaven m'n nieuwe boek: SLIM RUIMTEGEBRUIK 2, 20 nieuwe verhalen over kleine, duurzame en innovatie gebouwtjes. Een e-book met extra interactie, boeiende uitvoeringsvideo's, mooie verhalen, veel illustraties en prachtig beeldmateriaal. Schitterend vormgegeven door Ronald Wientjes.

Vast in de stemming komen? Bestel m'n eerste boekje via deze SNEAK PREVIEW en lees komende weken m'n blog. Dan geef ik je steeds een paar nieuwe voorbeelden uit het nieuwe e-book.

STELTLOPER
Strobalen stapelen of stroblokken monteren? Dat is de vraag. Zelfde materiaal, ander bouwsysteem. Met de strostapel ervaringen van de afgelopen jaren staan er nieuwe pioniers op. Bio-constructor Pim Hondeveld bedacht een bouwsysteem met geperste geprofileerde stroblokken in alle denkbare maten. ‘Steltloper’ laat zien hoe de stroblokken worden omgetoverd tot een prachtig afgewerkt energiezuinig gebouwtje.Bestel je eigen stro-pers en ga bouwen.

‘Steltloper’ is een koepelvormig gebouwtje met een complete schil van geperst stro en een bouwtijd van circa 1 maand. Pim Hondeveld, eigenaar van Straw Blocks Systems vertelt gepassioneerd over zijn idee om Steltloper te bouwen: “Een Steltenberg is een type hooiberg in onze streek (Achterhoek en Twente) op palen of stelten met een droge ruimte eronder. Een roggemijt, eivormig, had vroeger de functie van opslagdepot van schoven die van het land kwamen,dus de ongedorste versie van graan/stro. Die twee gecombineerd heb ik de naam ‘Steltloper’ gegeven, een vogel, die voorkomt in drassige gebieden in Nederland. Lees hier het complete ARTIKEL STELTLOPER

JOEL ALLEN

Je eigen hutje in een willekeurige boom hangen, ….. mag dat? De sympathieke Joël Allen heeft het gewoon gedaan in Whistle, British Columbia (Canada) en gebruikte een boom, die op de kroondomeinen stond en dus niet op zijn eigen grond. Joël’s boom-ei van hout heeft geen elektriciteit of voorzieningen, maar blinkt uit in schoonheid en harmonie met de prachtige groene omgeving. Zijn enige vraag: Kan ik hier blijven wonen?

“Ik zal het maar eerlijk zeggen”, zegt Joël,
“Ik heb geprobeerd om met m’n 26ste met pensioen te gaan met hulp van m’n zelf ontwikkelde plan om snel rijk te worden, maar dat is helemaal mislukt. Wat heeft dit te maken met de boomhut? Nou, na mijn ‘pensionering’ was het boom-ei de kritieke schakel tussen mijn vroegere carrière als software ontwikkelaar, en mijn nieuwe carrière als timmerman.” Meer informatie vind je in het volledige ARTIKEL JOEL ALLEN

SLIM RUIMTEGEBRUIK IN BOEKVORM

Samen met Nederlandse Handels Uitgaven gaf ik al eerder een boekje uit met m'n eerste 20 artikelen over SLIM RUIMTEGEBRUIK. Constant ben ik op zoek naar ruimte-innovaties op de vierkante mm en verwonder me over de wereld van tiny houses, tuinkantoortjes, mantelzorgwoningen, onderkomens voor vluchtelingen en alle kleine ruimtes die je maar kan bedenken.

Het kleinste huisje van 1 m2 mag natuurlijk niet ontbreken. Maar ook het Hobbit Huis, de Hubbel en een mantelzorgwoning van PasAan kom je tegen in dit rijk geïllustreerde boekje met prachtige foto's. Ben je geïnteresseerd? Bekijk dan deze SNEAK PREVIEWMarjolein Jonker, grande dame van de Tiny House Movement is enthousiast: Marjolein Jonkers reactie op het boekje

Geen opmerkingen:

Een reactie posten