donderdag 18 september 2014

Viva Veranda, maak je eigen ontwerp (1)


Kleurrijke bloemen en kwetterende vogels nodigen uit om een relaxplek te creëren in je eigen tuin. Geen hokje voor de hark of stapelplek voor de stoelen, maar een echt buitenpaleisje. Met zitje, kachel en verlichting. Je kan natuurlijk een catalogus pakken, maar het is veel leuker om zelf iets te verzinnen. Enthousiaste tuinpioniers waren zo aardig hun ideeën met me te delen. Geniet van hun inspirerende oplossingen.

OXIES IN DE AVONDZON

"We hebben een heerlijke tuin, waar genoeg ruimte en groen is om een lekkere buitenkamer te bouwen" zo beginnen Edith en Carl hun enthousiaste verhaal over de nieuwe veranda. "Sfeervolle verlichting en een lange tafel voor lange avonden met vrienden stonden hoog op ons verlanglijstje, en natuurlijk een duurzame kachel zodat we het seizoen wat kunnen rekken. Inmiddels hebben we onze vaste ochtend- en avondrituelen met
een bak dampende koffie of een bruisend glaasje, genietend van alles wat groeit en beweegt in de tuin: Felice in het klimrek of  d'r speelhut en natuurlijk de kippen en konijnen." Als je vraagt wat nog beter had gekund, kunnen ze eigenlijk niks verzinnen. "Dit  is precies wat we wilden. We hebben op internet en bij vrienden en familie voorbeelden gezocht en de leukste ideeën opgenomen in ons ontwerp."
Een groot succes, genoeg ruimte, warm en overdekt en uitzicht op het groen. "We hebben zelfs een gezellige avond met OXIES in de veranda georganiseerd. De sieraden waren mooi uitgestald, de sfeer was geweldig en ook de regen, die niet kwam, had de pret niet kunnen bederven." Edith en Carl zijn inmiddels aan hun tweede micro-wonen project begonnen. In 2 zeecontainers gaan ze slaap-, eet-, woon-, kook en speelruimte maken voor het gezin. Dat wordt fantastisch, geïnspireerd door de romantische locatie die ze vonden aan het Noordzeestrand.

HOUTEN HUT MET ALURE


"Wij zijn er heel blij mee en sinds het klaar is wonen we er zo'n beetje. Komt ook door het heerlijke weer natuurlijk." antwoordt Els op m'n vraag hoe de nieuwe veranda bevalt. Dit voorjaar kregen Els en Gerard het idee voor een buitenruimte in de tuin en gingen ontwerpen. "Wat willen we erin, hoe groot mag ie zijn, zullen we een hellend dakje nemen? Kacheltje is wel lekker natuurlijk."

Het resultaat mag er zijn. Zelf spreken ze van een 'gewone houten hut'. Maar dan toch in ieder geval een hele geslaagde variant, naar mijn idee.  Een stijlvolle veranda van 7 x 4 meter met lounchehoek, eethoek en rode pannen op het schuine dak. Een kacheltje en smaakvolle buitenverlichting maken het feest compleet. Volledig in harmonie met de bostuin. Niet zo raar dat ze er 'zo'n beetje in wonen'.MEER VOORBEELDEN

Heb je zelf leuke voorbeelden van 'tuinhuisjes', die worden gebruikt als tuinkamer of veranda? reageer dan graag via onderstaande reactiemogelijkheid of op KENNISPLATFORM LEVEN IN TUINEN. Misschien neem ik jouw voorbeeld op in een volgende blog. Dank alvast voor je moeite!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten