woensdag 29 januari 2014

Geniale kindertekeningen (2)

Soms lijkt een minihuisje nog het meest op een kindertekening van een simpel huis met een puntdak (zadeldak). Als je beter kijkt, vind je vaak de slimste oplossingen voor meervoudig ruimtegebruik en duurzame oplossingen. 


BOUWEN MET EEN 3D-PRINTER


Het Chinese bedrijf WIN SUN in Shanghai heeft een snelle en goedkope manier gevonden om huizen te printen. Met behulp van een enorme 3D printer hebben ze in slechts één dag tien huizen geprint. Doordat er vooral bouwafval wordt gebruikt om de onderdelen te maken, kost het maken van één huis minder dan $ 5000,-- . Voor het printen van een huis heb je natuurlijk een enorme 3D printer nodig. WinSun heeft een printer die zo’n 150 meter lang, 10 meter breed en 6 meter diep is. De huizen worden in stukjes geprint, en dan op de bouwplaats in elkaar gezet. In China is een enorm tekort aan goedkope woningen, en deze vorm van bouwen zou dus voor de lagere inkomensklassen een uitkomst zijn.

100 % GERECYCLED KRANTENPAPIER

FKDA architecten uit Manchester heeft een nieuw leefconcept ontwikkeld, dat eruit ziet als een kindertekening. Maar dit ogenschijnlijk simpele hutje is veel meer dan je op het eerste gezicht zou denken. Een compacte en efficiënte indeling, dat wel, maar voorzien van een dubbel bed, douche, keuken en luxe materialen voor de afwerking, waarbij de keuze voor gevelbekleding behoorlijk ruim is. De houtskeletbouw (FSC gecertificeerde) wanden, vloer en dak zijn geïsoleerd met cellulose vezels (gemaakt van 100% gerecycled krantenpapier). Overal is dubbel glas toegepast. En het  FKDA HUISJE is ook nog eens voorzien van hernieuwbare energie, waarmee het energie neutraal kan worden gebruikt. Opties voor elektrische vloerverwarming of een houtkachel zijn een vrije keuze voor de gebruiker. Duurzaamheid en luxe gaan hand in hand bij dit knusse hutje.

ZELF ONTWERPEN EN BOUWEN: HARMONIE CASA

Mark van der Net en Daniël Venneman zijn de bedenkers en ontwerpers van HERMIT HOUSES. Huisjes met een zadeldak en een hele bijzondere getande plattegrond. "Een eigenzinnig tuinhuis dat dienst doet als lounge, gastenverblijf en expositieruimte. Door zijn gekartelde vorm onderscheidt het zich van zijn omgeving terwijl het interieur bruikbaar, flexibel en intiem in te richten blijft. Met een caleidoscopische ervaring van licht, reflectie en uitzicht biedt het ontwerp niet alleen een rijke binnenwereld maar ook een frisse kijk op de weidse omgeving.", aldus Archined in haar lyrische beschrijving van dit tuinpaviljoen, dat iets weg heeft van een harmonika. Hermits House is gebaseerd op een bouwpakket of volledig Doe het Zelf met een app voor je persoonlijke ontwerp. Lees meer in het uitgebreide ARTIKEL IN BOUWTOTAAL De bijnaam Harmonie Casa zal niet lang op zich laten wachten, denk ik zo.
(bron: GIZMAG, Bridget Borgobello)

AANPASBARE ECO SPACE


Dit huisje van ECOSPACESTUDIOS uit London combineert traditionele en moderne architectuur. De rechthoekige plattegrond en een zadeldak met een dakraam zorgen voor veel ruimte, licht en lucht. Zo is in de extra ruimte onder het dak een mooie loft gecreëerd. Binnen 7 dagen staat dit tuinpaleisje geheel naar de individuele wensen van de klant. Inclusief douche en keuken, indien gewenst. En een bouwvergunning is meestal niet nodig. 


HOUT VAN DE OUDE SCHUUR

Rise over Run

Op een grondoppervlak van ongeveer 3 x 4 m2 nodigt RISE-OVER-RUN je uit om even te relaxen. Volledig gebouwd met hergebruikt hout van de oude schuur en verwarmd met een sfeervolle houtkachel. Het koperen dak past prachtig bij de vormgeving en materiaalkeuze. En het gebouwtje is multifunctioneel: gasthuis, kantoor, slaap- of relaxruimte, alles kan. Rise over run bewijst z'n liefde aan natuurlijke bouwmaterialen door een tweede leven te geven aan het oude hout van de gesloopte schuur. MEER VOORBEELDEN

Heb je zelf leuke voorbeelden van kleine huisjes met een zadeldak en een slimme inrichting? reageer dan graag via onderstaande reactiemogelijkheid of op KENNISPLATFORM LEVEN IN TUINEN 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten