woensdag 21 augustus 2013

Boomhutten (1)

LEVEN in tuinen blijft meestal op de grond. Maar dan komt er ineens een nieuwe generatie boomhutten voorbij. Weliswaar iets anders dan een tuinhuisje, maar absoluut klein, zeker duurzaam, 100% innovatief en geschikt om te LEVEN in Tuinen. Wereldwijd laten groene ontwerpers zich inspireren door de kracht van het leven in boomkruinen. Geniet mee van hun fantasie en doorzettingsvermogen. Wil je eerst een keer ervaren hoe het is om in een boomhut te slapen dan kan je een overnachting boeken via SUPERTRIPS. Zij bieden naast prachtige locaties in het buitenland ook keuze uit verschillende boomhutten bij 'het kleine paradijs' in Friesland.

Een sprookjesachtige boompaleisje vind je tussen de bomen van E'terra Samarra in ONTARIO, CANADA., ontwikkeld door Farrow Partnership Architects. De boom is geïntegreerd in het interieur, waar je riant kunt leven in een mooie zit/slaapruimte. Wat mij betreft een overtuigend voorbeeld van een kleine ruimte, die luxe aanvoelt door het materiaal gebruik en de locatie. En ook nog duurzaam is, onder andere door het gebruik van grijs water.

In het hoge noorden van Zweden vind je HARADS TREEHOTEL  vlakbij de poolcirkel. Een lichtgewicht aluminium constructie van ca. 4 x 4 x 4 meter. Met spiegelend glas wordt de omgeving zichtbaar in de gevel, terwijl je van binnenuit door de vensters een panoramisch uitzicht hebt. Harads heeft gebruik gemaakt van high tech materialen, zoals Gore-tex, Kevlar, composietmaterialen en lichtgewicht tentdoek, zodat het materiaalgebruik minimaal blijft. Deze inspirerende hotelkamer biedt een dubbel bed, badkamer, zitkamer en ......... dakterras. Je bereikt je droomhutje via een touwbrug, die is bevestigd aan een naburige boom


Deze unieke boomhut van CABIN HARADS vind je, eveneens in Zweden, hoog boven de grond op een steile helling met gegarandeerd prachtig uitzicht over de bergen en een riviertje. Het huisje lijkt wel te zweven tussen de bomen. Via de loopbrug bereik je het dakterras. waaronder je een compleet huisje aantreft, met zithoekje, ruime bedden en waarschijnlijk het meest bijzondere uitzicht, dat je ooit hebt gehad.
Een eivormige boomvilla is één van m'n favorieten en heb ik gebruikt als herkenbare foto boven m'n blog. De bouwer, JOEL ALLEN, is een echte Canadese pionier. Zo heeft hij de bouw van de Hemloft langere periode geheim gehouden om vrij te kunnen bouwen en ontwikkelen. Het toekomstig gebruik van deze multifunctionele boomruimte ligt open. Joel is benieuwd naar jouw mening op z'n website:  JOEL ALLENS HEMLOFT


PACIFIC ENVIRONMENT ARCHITECTS uit Nieuw Zeeland ontwierp dit kunstzinnige boomrestaurantje. In bomen van ca. 40 meter eet je letterlijk op hoog niveau, terwijl je geniet van de fantastische lichtinval en het uitzicht op een riviertje. De keuken en het sanitair zijn op de begane grond gesitueerd, zodat alleen de essentiële functies worden geïntegreerd met de bomen. Het hutje is volledig duurzaam gebouwd, bijvoorbeeld met geselecteerde hernieuwbare houtsoorten.

ALEXANDER VAN BOOMHUTTEN

Alexander Pennings (39), op facebook te vinden als Alexander van Boomhutten, kreeg een podium op t.v. om z'n levensverhaal te vertellen. Bij DROOM IN UITVOERING (15 augustus 2013) vertelt Alexander hoe hij zijn leven omgooide. Voorheen werkzaam in de meubelindustrie, nu initiatiefnemer/eigenaar van een bedrijf dat boomhutten bouwt. Om rond te komen werkt hij nog aanvullend in het onderhoud van bomen. Maar dat gaat niet lang duren, is mijn overtuiging.

Heb jij ook voorbeelden?

Zo kan het ook, Ethan Schlussler laat zien hoe je naar je boomhut kan FIETSEN.
Heb je zelf leuke voorbeelden van boomhutten of het leven in boomkruinen, reageer dan graag via onderstaande reactiemogelijkheid of op KENNISPLATFORM LEVEN IN TUINEN 
Geen opmerkingen:

Een reactie posten