donderdag 18 augustus 2022

Tiny House markt in Duitsland

Regelmatig verdiep ik me in de Tiny House ontwikkelingen in Europa. Vooral in Duitsland zie je een krachtige opkomst van bouwers en bewoners. Eva Dorothée Schmid is Tiny House specialist bij Wohnglueck.de. Voor TinyFindy legt ze me de situatie uit aan de hand van een recent uitgevoerd marktonderzoek. Hieronder vind je een samenvatting.

De Tiny House-markt in Duitsland heeft zich de afgelopen jaren gestaag ontwikkeld. Maar de omvang is toch moeilijk in te schatten. Eva zegt: 'Gaat het om een ​​paar minimalisten of om een ​​nieuwe beweging op de woningmarkt die de komende jaren gaat groeien? De eerste Duitstalige Tiny House-marktstudie gaat ervan uit dat het marktpotentieel voor Tiny Houses komende jaren sterk zal groeien.'

Naast uitgebreid onderzoek en interviews met experts is de basis van het onderzoek een enquête onder 24 van de ongeveer 65 Tiny House-fabrikanten in Duitsland. Eva licht enkele resultaten van de studie toe: 'De Tiny House-verenigingen in Duitsland, waarvan de meeste georganiseerd zijn in de Tiny House Association, hebben nu meer dan 1.500 actieve leden. Ze doen educatief werk met betrekking tot alternatieve woonvormen en brengen geïnteresseerden in Tiny Houses bij elkaar.'

Volgens de studie is 80 procent van de Duitse eenpersoonshuishoudens die rond 2022 een bouwproject plannen, geïnteresseerd in alternatieve levensvormen. Van hen kan 13 procent zich voorstellen in een Tiny House te wonen. Volgens de studie zijn dat ongeveer 58.000 potentiële mini-woningeigenaren.

Eva voegt hieraan toe: “83 procent van de ondervraagde Tiny House-fabrikanten zegt dat minimalisme de belangrijkste motivatie is voor hun klanten om een ​​Tiny House te kopen. Ten tweede is er het verlangen naar een betaalbare woning. De derde belangrijkste reden voor een Tiny House is volgens het onderzoek dat mensen duurzamer willen leven.”

Je kan het hele artikel lezen op TinyFindy: volledige artikel op TinyFindy

Je kan ook het volledige rapport bestellen: De Tiny-House-Studie van Duitsland kan hier worden besteld

Meer informatie over een Tiny House dorpje in Duitsland vind je hier: Das Village

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten