maandag 13 augustus 2018

Ik ben niet gek, ik ben een woning

Verbleef u deze vakantie toevallig in een huisje, waarvan u dacht: ‘hier wil ik eigenlijk wel blijven wonen’. Wanneer is een huisje nou een woning en wanneer een vakantieverblijf? 

woning of vakantiehuis
Vergunning verleners worstelen nogal eens met die vraag. Het is een flink verschil of je een ontheffing of vergunning geeft voor een huisje met een recreatiefunctie of geschikt acht voor permanente bewoning. Aanbieders en bewoners van Tiny Houses zoeken vaak vooraf contact met gemeenten om de bestemming en het gebruik goed te regelen. En met toenemend succes.

Cabin 1 staat op het voormalige jachtgebied Hemelzicht in Lettele. Via een pad van 100 meter bereik je de vrijstaande Cabin, verscholen in het coulissen landschap van Salland. Het huisje ligt aan de zuidelijke rand van een bosperceel van 4.000 m2, uitkijkend over weilanden en maisvelden op een steenworp afstand van de Holterberg, landgoederen, de IJssel en historische stadjes als Deventer, Zutphen en Lochem. Je kan de pre-fab Cabin het hele jaar door gebruiken als woonhuis of kantoor. Dit is dus misschien wel een woning, maar het voelt natuurlijk als vakantie … en je kan het huisje ook boeken voor een kortere periode.

Solar Cabin won een prijs bij een ontwerpwedstrijd. Al snel ontwikkelde het concept zich door tot woning, geschikt voor woningcorporaties, gemeenten, particulieren en recreatieondernemers. Het zonnedak van de SolarCabin produceert meer energie dan de woning verbruikt. Geen energierekening dus en extra capaciteit. Het huisje is demontabel, verplaatsbaar en uit te breiden. Door de modulaire opbouw en prefabricage is de woning binnen enkele dagen compleet opgebouwd te leveren, inclusief installaties. Het eerste exemplaar functioneert voor een periode van 12 maanden als woning in Wageningen en wordt bewoond door Robin en Amanda, dat voelt natuurlijk als vakantie …

Door de kleinschaligheid, bijzondere vormen en bijzondere locaties gaat het nieuwe wonen steeds meer lijken op vakantie. Je moet natuurlijk wel met de gemeente regelen dat je huisje permanent bewoond mag worden.

NIEUW E-BOOK SLIM RUIMTEGEBRUIK 2

Vers van de pers, m'n nieuwe boekje SLIM RUIMTEGEBRUIK 2 met 20 bijzondere Tiny gebouwtjes.

Bekijk hier een preview
PREVIEW SLIM RUIMTEGEBRUIK 2

En bestel je eigen exemplaar

Geen opmerkingen:

Een reactie posten