donderdag 10 november 2016

Groene kantoortjes hypen

Wil je een kantoor in de stad of ga je voor een groene oplossing? Wil je werken naast een winkelcentrum en in het park wandelen tijdens de pauze of kies je voor een pop-up werkplek in de natuur of ..... in je eigen achtertuin. Keuze genoeg, laat je verbazen.
De KantoorKaravaan bestaat uit een collectief van stadsbewoners die de urban jungle af en toe met liefde achter zich laat. 'Samen met een groeiende groep partnerorganisaties creëren we de mooiste kantoor-omgeving van Nederland.' De KantoorKaravaan is een project van The tipping point.
'Roggebotstaete is een ecologisch beheerd en vernieuwend landgoed in Dronten.' vertellen SEATS2MEET en SEATS4SILENCEorganisaties die groene werk- en vergaderlocaties verhuren. 'Het is maar liefst 52 hectare groot en omvat bos, akkers, meertjes, klein wild, bijzondere vogels, bijenkasten en vee. Onlangs is er een voedsel bos aangelegd. Als je het stadsleven even wilt ontvluchten dan is dit je plek. We hebben een vergaderruimte voor maximaal 6 personen en ook een werkruimte voor maximaal 3 personen. De kantoorunits zijn apart van elkaar te huren. 


Stroom en WiFi draaien in onze mobiele en duurzaam hergebruikte caravans volledig op zonne-energie. Daarom kunnen we op de mooiste plekjes van het landgoed staan. Midden in de natuur. Natuurlijk staat een kop koffie of thee voor je klaar. Tegen een meerprijs kan een lunch of diner worden verzorgd.'


Hubbels.eu

'Werken kan tegenwoordig overal. Maar niet altijd even comfortabel.' vertellen Floris van der Kleij en Piet van der Werf, ontwerpers en oprichters van HUBBEL. 'Rumoer vanuit de omgeving, meer koffie moeten drinken dan je wilt of sociaal moeten netwerken terwijl je een deadline hebt.' 

'Op een groeiend netwerk van sleutellocaties in Nederland staat je eigen werkruimte voor je klaar. Je kunt Hubbels per 15 minuten afhuren wanneer je maar wilt. Dat scheelt een hoop gedoe. Want zo hoef je niet meer na te denken over een plek waar je (zakelijk) kan afspreken of werken. Je bent minder aan het reizen en prettiger aan het werk. Hubbels worden Cradle to Cradle gecertificeerd en zijn ontwikkeld op basis van de circulaire economie waardoor jouw bezoek ook bijdraagt aan een schonere wereld.' Je kan natuurlijk ook een Hubbel aanschaffen en in je eigen tuin laten zetten voor kortere of langere tijd.

SLIM RUIMTEGEBRUIK IN BOEKVORM

Voor Bouwtotaal-Magazine schreef ik meer dan 20 artikelen over SLIM RUIMTEGEBRUIK. Constant ben ik op zoek naar ruimte-innovaties op de vierkante mm en verwonder me over de wereld van tiny houses, tuinkantoortjes, mantelzorgwoningen, onderkomens voor vluchtelingen en alle kleine ruimtes die je maar kan bedenken.


De eerste 20 verhalen zijn gebundeld in een boekje. Het kleinste huisje van 1 m2 mag natuurlijk niet ontbreken. Maar ook het Hobbit Huis, de Hubbel en een mantelzorgwoning van PasAan kom je tegen in dit rijk geïllustreerde boekje met prachtige foto's. Ben je geïnteresseerd? Bekijk dan deze SNEAK PREVIEW


Geen opmerkingen:

Een reactie posten