dinsdag 27 februari 2024

Goochelen met bedden en badkamers (2)

In 2015 ontwerpt Michael Chen het 5 in 1-appartement: ‘In een gebouw uit 1920 in de wijk Gramercy Park in Manhattan, is het appartement volledig opnieuw ontworpen door MKCA.’ Op nog geen 40 m2 kan je wonen, werken, slapen en entertainen.

Een gemotoriseerd verschuifbaar opbergelement glijdt van het ene uiteinde van de kamer naar het andere, waardoor ruimtes tussen de dag- en nachtzones worden onthuld en uitgewisseld: ‘Als je de bewegende wand wegtrekt van de muur, onthul je een kleedkamerzone met ingebouwde ladekasten en kledingopslag. Volledig uitgeschoven ontstaat er zelfs ruimte voor een queensize inklap bed.’ Het schuifelement wordt gevoed en bekabeld voor televisie en audio, en herbergt alle audiovisuele en netwerkcomponenten van het appartement, samen met extra opslag- en displayruimte. Een draaibare behuizing met op maat gemaakte luidsprekers zorgt ervoor dat de televisie 180 graden kan draaien voor weergave vanuit het zitgedeelte of de bed- en kleedkamer.

Overdag, of wanneer het bed gesloten is, wordt de slaapruimte teruggegeven aan de woon- en werkruimtes van het appartement. Bibliotheek- en displayrekken in gepoedercoat staal steken uit een gelakte kastenwand. De onderkasten bevatten een printer en andere computerrandapparatuur, terwijl een aangrenzende kast wordt gebruikt als (droge) bar. Een paar schuifdeuren zorgen voor verschillend gebruik van de kastenwand. Tegenover de televisie en de schuifwand blijft ruimte voor een volwaardige bank. Naast de woonkamer is een speciale eethoek gecreëerd die groot genoeg is voor vier personen.

Lees het hele verhaal over deze bijzondere interieur oplossingen op de site van:Geen opmerkingen:

Een reactie posten