dinsdag 18 mei 2021

Tiny Sky Scrapers

Een kleine ‘ecologische footprint’ geeft normaal gesproken aan dat een persoon weinig ecologische ruimte inneemt op aarde. Maar je kan het begrip ook letterlijk nemen en je woning op een superklein grondoppervlak ontwerpen. Het gevolg is dat je waarschijnlijk wel de hoogte in moet, maar dat biedt ook weer nieuwe mogelijkheden. Voor Klein Wonen Magazine ging ik op pad en vond verrassende voorbeelden.

Refunc

Refunc geeft een tweede leven aan een graansilo. Jan Körbes heeft zijn eigen mini wolkenkrabber gebouwd in Berlijn, inclusief klimmuur. ‘Dat scheelt weer een abonnement op de sportschool.’ 
Slim fit bezet met zijn minimale voetprint 16 m2. Dat is minder oppervlakte dan 2 parkeerplaatsen. Ana Rocha vertelt met gepaste trots: “ In het Tiny House wijkje in Almere Poort is de woning vrijstaand gerealiseerd, met vrij uitzicht over het Homerus park.” 
Tiny Tower (Philadelphia) is 12 meter hoog en georganiseerd als een echte wolkenkrabber.  Architectenburo ISA zegt hierover: “Met een keuken in de benedenverdieping en een badkamer in de bovenste verdieping, ben je eigenlijk vrij om elke verdieping in te richten voor wat je maar wilt: werken, spelen, slapen of eten.”
Seroro is gelegen in het hart van Seoul, waar de grondprijzen extreem hoog zijn. Maar dit stukje land was zo klein, dat er weinig ontwikkelingsmogelijkheden leken en de prijs naar een acceptabel niveau daalde.  Architect Minwook Choi vertelt: “Deze locatie is gunstig gesitueerd ten opzichte van openbaar vervoerlijnen, een park en de vestingmuur van de oude stad Seoul.”

WIL JE HET HELE ARTIKEL LEZEN? , KLIK DAN OP DEZE AFBEELDING
 

EN DIT ZIJN DE MINI WOLKENKRABBERS, DIE AAN BOD KOMEN:

Slim fit

Seroro

Tiny Tower

Refunc


Geen opmerkingen:

Een reactie posten