maandag 15 juni 2020

Piepklein huisje op wielen

Minder dan 4 m2, maar wel een ligbad. Dat is een uitdaging. Solo van Billboards Collective is het antwoord en Adam Williams van Atlas, een van m'n favoriete Tiny House schrijvers, laat zien hoe dan.

Dit prototype van de Solo is gebaseerd op een traditionele riksja en functioneert als een micro huisje van slechts 6 x 6 ft (1,8 x 1,8 m), maar je zou het ook een camper kunnen noemen. Het bouwsel bestaat uit een verwijderbaar woongedeelte gemaakt van schroot, dat op een typische driewielige riksja is vastgeschroefd.
"Het is een ontwerp, dat plaats biedt aan één persoon, zoals een kunstenaar, reiziger, dakloze of zelfs verkoper, ", zegt architect Arun Prabhu N G.

Binnen is een indrukwekkend aantal functies verwerkt. De begane grond bevat opslagruimte, een kitchenette, een toilet en zelfs een klein bad. Op de tussenverdieping staan ​​een bed en een kleine laptoptafel.

Buiten kan kleding aan een uitschuifbaar rek worden gehangen. Het dak is toegankelijk via een ladder en heeft een kleine zithoek met terras en een parasol.
'Hoewel niet gespecificeerd, gaan we ervan uit dat de riksja die als basis voor de Solo  wordt gebruikt geen elektrische aandrijving heeft, hoewel er een zonnepaneel is geïnstalleerd voor stroombehoeften.' De micro-woning heeft ook een watertank.
Er kunnen problemen zijn met het gewicht en de stabiliteit in de wind, of zelfs in krappe bochten, maar dit zal geen echt probleem zijn, omdat het huisje vooral is gemaakt om kleinschalige architectuur te promoten en er zijn momenteel geen plannen om het commercieel beschikbaar te maken. Het is vooral een leuk creatief project.

"Hoewel dat niet bekend is, is kleinschalige architectuur heel belangrijk in India en wordt het steeds vaker onderzocht omdat het nog te weinig wordt toegepast, " voegt het bedrijf eraan toe. "Onze visie is om een ​​licht te werpen op hoe we de manier van leven van mensen om ons heen constant kunnen verbeteren met weinig ruimte of budget.  Solo 01 is onze eerste stap om dat doel te bereiken, met de nadruk op tijdelijke en draagbare huisvestingsconcepten in India."


bron:  Adam Williams, New Atlas


Vers van de pers! Je kan m'n nieuwe boekje nu ook bestellen als hardcover: SLIM RUIMTEGEBRUIK 2 met 20 nieuwe bijzondere Tiny gebouwtjes.


Bekijk hier een preview
PREVIEW SLIM RUIMTEGEBRUIK 2
En bestel je eigen exemplaar
BESTEL-LINKJE SLIM RUIMTEGEBRUIK 2Geen opmerkingen:

Een reactie posten