donderdag 18 januari 2018

Hong Kong op weg naar betaalbare huisvesting?

Architect James Law wil iets doen aan het totale gebrek aan betaalbare huisvesting in Hong Kong en komt met een verrassende oplossing voor microwoningen.Met een bevolking van 6.690 mensen per vierkante kilometer in 2014 heeft Hong Kong een van de meest concurrerende vastgoedmarkten ter wereld. Hong Kong wordt voor het zevende jaar op rij internationaal de duurste woningmarkt genoemd (volgens de 13e jaarlijkse Demographia International Housing Affordability Survey: 2017)

Het OPOD Tube House van James Law Cybertecture is een experimentele, goedkope micro-woning, gebouwd als tijdelijke leefruimte voor jongeren, en gemaakt van een betonwaterpijp met een diameter van 2,5 meter.Een sterke betonnen constructie vormt een appartement voor één (of twee) personen met ruimte voor wonen, koken en sanitair op een oppervlak van nog geen 10 m2. Ruimtebesparend meubilair is ingebouwd in de zijkant van de pijp om het interieur een beetje meer ruimte te geven.

Op een eenvoudige manier kunnen de ruimtes worden gestapeld, zodat je zelfs een klein stadje kan bouwen. 

bron: Bouwtotaal, dwell
Voor Bouwtotaal-Magazine schreef ik inmiddels bijna 50 artikelen over SLIM RUIMTEGEBRUIK. Constant ben ik op zoek naar ruimte-innovaties op de vierkante mm en verwonder ik me over de wereld van tiny houses, tuinkantoortjes, mantelzorgwoningen, onderkomens voor vluchtelingen en alle kleine ruimtes die je maar kan bedenken.
De eerste 20 verhalen zijn gebundeld in een boekje. Het kleinste huisje van 1 m2 mag natuurlijk niet ontbreken. Maar ook het Hobbit Huis, de Hubbel en een mantelzorgwoning van PasAan kom je tegen in dit rijk geïllustreerde boekje met prachtige foto's. Ben je geïnteresseerd? Bekijk dan deze SNEAK PREVIEW

Geen opmerkingen:

Een reactie posten