maandag 14 september 2015

Groene daken in tuinen (4)

Bio Constructors doen moeite om hun woning in de omgeving te laten verdwijnen en het groene dak als camouflage te gebruiken. In het bos, tussen de wijnstokken, in het weiland of op een open vlakte.  De ingang wordt meestal goed verstopt, maar aan een pijpje op je dak ontkom je toch echt niet.Een strak gazon op het dak, dat doorloopt in het maaiveld. Uitzicht op bergen en de zee. En binnen voorzien van alle luxe. Een compromisloze oplossing.


Hollandse Waterlinie

De Nieuwe Hollandse Waterlinie is gebouwd als strategisch verdedigingsgebied dat functioneerde vanaf 1800 tot de jaren '60. In het westen van Nederland  werd een gebied ontworpen met kanalen en sluizen, dat zou kunnen overspoelen met een laag water. Diep genoeg om reizen te voet gevaarlijk te maken en ondiep genoeg om toegang met de boot te voorkomen. In 2004 is het gebied beschikbaar gemaakt voor hedendaags gebruik. 
Deze vakantiewoning vind je in één van de bunkers. In 14 m2 is genoeg ruimte voor 4 personen. Met slimme multifunctionele meubelen, allemaal gemaakt van merantie-afgewerkte multiplex. Een tafel en kasten verdwijnen achter schuifpanelen, en een stapelbed klapt tegen de wand. Aangezien de ruimte beperkt is, is geen vierkante centimeter onbenut gelaten.


Wijnopslag Sokol Blosser
Sokol Blosser heeft z'n opslag tussen de wijnranken laten verzinken. Opgenomen in de hoogteverschillen van de heuvels en afgedekt met een grasveld ontstaat een mooi geheel met de wijnvelden.

Kelo

Henk  Huizing, directeur van Duurzaam Bouwen Nederland levert Kelo huisjes uit Finland. Te gebruiken als sauna of echte tuinserre. Het groene dak en de opbouw uit stammen zorgen voor een uitstraling, die mooi past in een bostuin. 
Meer voorbeelden

Kent u zelf voorbeelden van groendaken op kleine huisjes?, reageer dan graag via onderstaande reactiemogelijkheid of op KENNISPLATFORM LEVEN IN TUINEN


Geen opmerkingen:

Een reactie posten