maandag 9 mei 2022

Tiny House in Denemarken

Aan het woord is Pionier Peter Cox, initiatiefnemer van Thriving Willow. Op zijn site vind je veel informatie over de Tiny House-beweging in Denemarken en daarbuiten.

Peter vertelt enthousiast over zijn plannen: “Marie en ik bouwen een Tiny House in Denemarken. Ik werk ook als kitesurfer, een droombaan, maar met een laag inkomen. Ons doel is om financiële vrijheid te ervaren."

De surfende klusser steekt van wal: “We woonden voorheen in studentenappartementen, zomerse volkshuisjes van ongeveer 30 m2. Eind 2019 zijn we gestart met de bouw van ons eigen Tiny house, waarin we april dit jaar konden gaan wonen.” Het huisje is goed bewoonbaar, hoewel er nog wel wordt gewerkt aan de off-grid voorzieningen. 

Peter legt uit: “Het doel is vanaf het begin om een ​​Tiny House te bouwen dat aanvoelt als een huis en niet als een caravan. Marie wil graag in een grot willen wonen en ikzelf in een kas met grote ramen. Dus maken we muren van natuurlijke materialen en grote ramen, dat is ons compromis.
Twee verschillende vormen voor het dak zorgen ervoor dat het huis niet aanvoelt als een saai blok. Bovendien zorgt het gebruik van uitsluitend ademende materialen voor een fijn binnenklimaat."

Ze zitten momenteel in de tweede fase van de bouw, het opzetten van de off-grid oplossingen, zoals het opvangen en reinigen van regenwater, zonnepanelen op het dak en het plaatsen van een houtkachel als warmtebron.”

Peter’s website wil inspireren en laten zien dat financiële onafhankelijkheid bereikbaar is voor iedereen: “Je eigen Tiny House bouwen zonder eerdere ervaring, je eigen levensstijl creëren, ruimte hebben voor flexibiliteit en ook nog werken in een droombaan. Het is allemaal haalbaar.” Hij wil ook bewustwording creëren over de Tiny House-beweging in Denemarken en hoopt dat meer mensen 'wonen op minder m2' gaan omarmen, of het nu gaat om gunstige financiële-, psychologische-, sociale- of duurzaamheidsaspecten.

 

Wil je het hele artikel lezen?
Ga dan verder op TinyFindy



Geen opmerkingen:

Een reactie posten